Moody’s промени перспективата за дългосрочните депозитни и  приоритетни необезпечени рейтинги

...
Moody’s промени перспективата за дългосрочните депозитни и  приоритетни необезпечени рейтинги
Коментари Харесай

Moody’s промени дългосрочната си перспектива за UBS на негативна

Moody’s промени вероятността за дълготрайните депозитни и  предпочитани необезпечени рейтинги на швейцарската банка UBS от постоянни на негативни. Това оповестиха отк рейтинговата агенция.

Moody’s промени прогнозата си, откакто UBS разгласи придобиването на втората по величина банка в Швейцария - Credit Suisse (CSG). Сделката, при която UBS ще заплати за актива със лични акции на стойност към 3 милиарда  долара, пристигна заради проблеми в Credit Suisse, които бяха разкрити предходната седмица. Банката завърши 2022 година със загуба от 8 милиарда $, което беше най-лошият резултат от 2008 година насам. Само за три месеца клиентите са изтеглили над 100 милиарда швейцарски франка от сметките си. Тогава банката регистрира " основни дефекти " във финансовите си доклади и приключването се форсира до 10 милиарда $ дневно.

Агенцията отбелязва, че придобиването на Credit Suisse заплашва UBS със обилни финансови, културни и свързани с франчайзинг компликации при интеграцията. Сред тях Moody`s акцентира: нуждата от задържане на основен личен състав на CSG за периода на транзакцията, нуждата от минимизиране на загубата на дублиращи се клиенти в швейцарския бизнес за банкиране и ръководство на активи, нуждата от сливане на културите на две ненапълно разнообразни организации, до момента в който като в това време се подсигурява, че общият вкус за риск и контролът се поддържат на равнища, избрани от UBS.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР